23/7/12

Μια ζωή την έχουμε..ή ποιος τα γαμάει τα λεφτά αν δεν έχει μια...

Υπόθεση:

Ένας φτωχός ταμίας τράπεζας ανακαλύπτει ένα μεγάλο πλεόνασμα στο ταμείο και, ενώ έχει σκοπό να ενημερώσει σχετικά το διευθυντή, λόγω της συμπεριφοράς αυτού, αποφασίζει να πάρει τα χρήματα και να ζήσει τη μεγάλη ζωή.

Σχολία:

Η ακριβότερη παραγωγή της Φίνος Φιλμ (μέχρι εκείνη την εποχή). Την έμπνευση για την ταινία αυτή, ο Γιώργος Τζαβέλλας, την άντλησε από το ομότιτλο τραγούδι του Μανώλη Χιώτη (που παίζεται για πρώτη φορά στη ταινία του Τζαβέλλα το 1953, Το Σωφεράκι).

Ο Γιώργος Τζαβέλλας ξαναγυρίζει στην Φίνος Φιλμ, ύστερα από την ταινία Το Σωφεράκι. Είχε φανταστεί για πρωταγωνιστές του την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Βασίλη Λογοθετίδη, όμως η ξαφνική και σοβαρή αρρώστια του Λογοθετίδη ματαίωσε τα σχέδια του και έτσι ο Φίνος ανέλαβε να βρει την λύση. Τον ρόλο του Κλέων, πήρε ο Δημήτρης Χορν. Στοχεύοντας στο άνοιγμα της εταιρίας του στην διεθνή αγορά, κάλεσε την Ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ελένη Σαπουτζάκη (Υβόν Σανσόν), που έκανε μεγάλη καριέρα στην Ιταλία, και της ανέθεσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η συμμετοχή της ντίβας Υβόν Σανσόν θεωρήθηκε μεγάλο επίτευγμα για την εποχή αυτή του ελληνικού Κινηματογράφου. Με τον Δημήτρη Χορν συνθέτουν ένα απόλυτα "αταίριαστο" δίδυμο που εξυπηρετεί τα πλαίσια της υπόθεσης της ταινίας. 

Πρωταγωνιστούν: 
Χορν Δημήτρης , Σανσόν Υβόν , Τσαγανέας Χρήστος , Αυλωνίτης Βασίλης , Χριστοφορίδης Περικλής , Διανέλλος Λαυρέντης , Στολίγκας Κούλης , Παπαγιαννόπουλος Διονύσης , Δαμασιώτης Γιώργος , Γαρμπή Τζόλυ , Ιατρίδης Σταύρος , Τζενεράλης Θανάσης , Αγγελίδης Ράλλης , Φέρμας Νίκος , Τσουκαλάς Νίκος , Καμίλη Χάρις , Σκέλας Λάκης , Γκουζγκούνης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"