7/12/12

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ του ΓΕΝ να ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ το ΛΑΪΚΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ Θεμιστοκλέους και Τζαβέλα.Γείτονες και φίλοι!

Είναι απόλυτη ανάγκη αύριο, Παρασκευή, από το πρωί στις 7π.μ. να είμαστε όλοι στη διασταύρωση Θεμιστοκλέους και Τζαβέλα, ώστε να εμποδίσουμε τους εργολάβους του ΓΕΝ, που με πρόσχημα παράνομες υποστηρικτικές εργασίες,  θέλουν να γκρεμίσουν «κατά λάθος» το ιστορικό λαϊκό νεοκλασικό που με τόσους αγώνες η γειτονιά μας έχει καταφέρει να το γλυτώσει απ’ τις μπουλντόζες.

Θυμίζω ότι το κτιριακό αυτό συγκρότημα με τον πανύψηλο υπεραιωνόβιο φίκο δίπλα στο πηγάδι της αυλής του, αποτελεί ένα από τα σπάνια πια δείγματα λαϊκού Αθηναϊκού νεοκλασικού.

Η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων είχε εισηγηθεί να κριθεί διατηρητέο, όμως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στο οποίο ανήκει, με πλάγιους τρόπους είχε καταφέρει να βγάλει άδεια κατεδάφισης και ανέγερσης πενταώροφου κτιρίου…

Οι κάτοικοι προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που έχει απαγορεύσει κάθε εργασία έως ότου βγάλει την απόφασή του η οποία εκκρεμεί. Παρ’ όλα αυτά το ΓΕΝ παρανομώντας έβαλε χθες κορδέλα γύρω από το κτίριο και ο εργολάβος δήλωσε ότι θα κάνει εργασίες αύριο και μεθαύριο, Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

Να θυμίσω επίσης ότι πέρσι οι κάτοικοι μαζί με την Monumenta οργανώσαμε ημερίδα με θέμα  «Η Αρχιτεκτονική των Εξαρχείων και η διάσωση του κτηρίου της οδού Θεμιστοκλέους 62», όπου συμμετείχαν πολλές καθηγήτριες και καθηγητές του Ε.Μ.Π..

ΟΛΟΙ  ΑΥΡΙΟ  ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ 
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΖΑΒΕΛΑ

να σώσουμε για άλλη μια φορά το ιστορικό κτίριο από την 
καταστροφή και τη γειτονιά μας από την υποβάθμιση.

Μόνον αν είμαστε πολλοί αύριο εκεί, θα είμαστε αποτελεσματικοί.

Η κάθε παρουσία θα είναι πολύτιμη.

Παρακαλούμε προωθείστε το όπου μπορείτε.

φιλικά

για την Ομάδα Διάσωσης Θεμιστοκλέους 62

Αννίτα Δεκαβάλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"