ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μετά την απαράδεκτη απόφαση για κλείσιμο για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΡΤ, το μόνου κρατικού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού που έχει μείνει, καλούνται οι εργαζόμενοι των Ιωαννίνων να καταδικάσουν αυτή την ολοκληρωτικού τύπου απόφαση που πάρθηκε στα πλαίσια της εφαρμογής των επιταγών της ΕΕ και του ΔΝΤ, και τις ευχές της συγκυβέρνησης.
Στα πλαίσια μιας πολιτικής που δεν έχει κανένα ενδοιασμό να ξεπουλήσει ή να κλείσει κάθε δημόσιο φορέα και να παραδώσει τα φιλέτα στο ιδιωτικό κεφάλαιο προχωράει σήμερα στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Αύριο θα είναι οι απολύσεις σε όλο το δημόσιο τομέα και οι συγχωνεύσεις των φορέων. Με αυτή την πολιτική κλείνει ο πρώτος κύκλος απολύσεων, πρώτα στον ιδιωτικό και τώρα στο δημόσιο τομέα. Τα νέα μνημόνια είναι προφανές ότι θα φέρουν νέο κύκλο απολύσεων.
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αφορά όλο το ελληνικό λαό. Η περιουσία αυτή δημιουργήθηκε από τον ιδρώτα μας τους φόρους που τόσα χρόνια πληρώνουμε και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την εκποιήσει.  Το μονοπώλιο της ιδιωτικής ενημέρωσης μελλοντικά θα δημιουργήσει νέα χαράτσια για τον ελληνικό λαό. Η δημόσια τηλεόραση λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια αντισταθμιστικά στην  πολιτιστική υποβάθμιση των ιδιωτικών καναλιών δίνοντας τη δυνατότητα μιας διαφορετικής ενημέρωσης, όσο αυτό ήταν εφικτό. Μπορούμε να φανταστούμε ότι το επόμενο διάστημα η ιδιωτική τηλεόραση ανεξέλεγκτα θα καθορίζει πολιτιστικά και πολιτικά τις συμπεριφορές μας. Δε θα το επιτρέψουμε.
Όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να αναπτύξουν ένα δίκτυο αλληλεγγύης το οποίο θα αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης νέων μαζικών αγώνων για να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη πολιτική. Ο κοινωνικός αυτοματισμός, η πολιτική του διαίρει και βασίλευε δεν πρέπει να περάσουν.
Το ζήτημα των απολύσεων της ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας, αφορά όλους τους εργαζόμενους, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός και πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί.
·        ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/6 ΣΤΙΣ 7 ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις