ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για το σωματείο της ΔΩΔΩΝΗΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΩΔΩΝΗΣ για άλλη μια φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μόνο τυχαία δε μπορεί να θεωρηθεί η τελευταία ανακοίνωση που έβγαλε μετά την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων ότι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου πληρώνονται κανονικά. Είτε πρόκειται για απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου είτε για πρωτοφανή λαθροχειρία, η απουσία και της παραμικρής αναφοράς στον αγώνα των κτηνοτρόφων που παραμένουν απλήρωτοι και ο φιλοεργοδοτικός οίστρος που διαπνέει την ανακοίνωση, προκαλούν τη λύπη και την αηδία σε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής.
Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από τους ανθρώπους που σιώπησαν όταν απολύονταν οι συνάδελφοί τους, από τους ανθρώπους που αντί να οργανώσουν τον αγώνα για να μην περάσουν οι μειώσεις των μισθών στην εταιρεία, ενορχηστρωμένα αναπαρήγαγαν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας ώστε οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν τις μειώσεις και τον αυταρχικό εσωτερικό κανονισμό. Άξιος ο μισθός τους, αφού έτσι πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο καταλήγει τελικά στους λογαριασμούς των δήθεν επενδυτών αντί να φτάνει στα χέρια των εργαζόμενων που καθημερινά μοχθούν στο εργοστάσιο.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους ανθρώπους της εργοδοσίας που παριστάνουν τους συνδικαλιστές και να πάρουν τα σωματεία και τον αγώνα στα χέρια τους και σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους αγροτοκτηνοτρόφους και το λαό της περιοχής να διεκδικήσουν το ψωμί και την αξιοπρέπειά τους.
Γιάννενα 25-07-2013

Τηλ. Επικοινωνίας: 6948532411, 6932238515, 6946473436

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις