Subcommandante Marcos: Αναρχικοί καλώς να ορίσετε

Στο τελευταίο ανακοινωθέν του ο Subcommandante Marcos παίρνει λίγο χρόνο για να απαντήσει στην εκστρατεία ενάντια στους αναρχικούς που ξεκίνησε από τα μέσα ενημέρωσης του Μεξικού και από μέρος της αριστεράς. Ο Marcos κάνει σαφές ότι εκείνοι που έχουν εγγραφεί στο Escuelita (μικρό σχολείο) και έχουν ζητήσει από τους Ζαπατίστας να μην αποδεχθούν τους αναρχικούς, και, επιπλέον, «αναμένουν μια συγγνώμη και εκκαθάριση του καταλόγου εγγραφών», δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο σχολείο. Οι Ζαπατίστας καλούν τους Μεξικάνους αναρχικούς να στείλουν κείμενα τα οποία θα απαντούν στις κατηγορίες εναντίον τους, και τα οποία θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του EZLN. Eagainst.com 15 του Νοέμβρη του 2013



ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ: οι Αναρχικοί
Με δεδομένη την αντι-αναρχική εκστρατεία που ξεκίνησαν οι ευσυνείδητοι και η αριστερά με την «σωστή συμπεριφορά», ενωμένοι σε μια ιερή σταυροφορία βασισμένη στο παραδοσιακό δικαίωμά της να κατηγορεί τους νεαρούς αναρχικούς, αλλά και τους μεγαλύτερους, ότι αμφισβητούν το σύστημα (σαν να είχε άλλη επιλογή ο αναρχισμός)  και ότι επιπλέον αποσυνθέτουν τη σκηνογραφία της (το ότι κλείνουμε τα φώτα είναι για να μην βλέπουμε τους αναρχικούς;), μια σταυροφορία που φτάνει στο ντελίριο με επίθετα όπως "αναρχο-σκληροπυρηνικοί", "αναρχο-προβοκάτορες," "αναρχο-κακοποιοί», «αναρχο-κλπ., κλπ.» (κάπου διάβασα το επίθετο «αναρχο-αναρχικός", δεν είναι φοβερό;), οι άνδρες και οι γυναίκες Ζαπατίστας δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το κλίμα υστερίας που τόσο σταθερά απαιτεί σεβασμό στις «κουρτίνες» (που δεν αποκαλύπτουν, αλλά κρύβουν αυτό που συμβαίνει πίσω ακριβώς από τον πάγκο: συνθήκες εργασίας σκλαβιάς, παντελή έλλειψη υγιεινής, κακής ποιότητας και χαμηλής διατροφικής αξίας τροφή, ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή, διαρροή κεφαλαίου).

Γιατί τώρα, αποκαλύπτεται πως αυτές οι ληστείες που ύπουλα ονομάζονται «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ότι η εργασιακή επίθεση ενάντια στους δασκάλους, ότι η πώληση «κοψοχρονιά» της εθνικής κληρονομιάς, ότι η κλοπή που επιβάλλεται από την κυβέρνηση μέσω της φορολογίας και της δημοσιονομικής ασφυξίας – που ευνοεί μόνο τα μεγάλα μονοπώλια – ότι για όλα αυτά, ευθύνονται οι αναρχικοί.
Το ότι ο κόσμος πλέον, δεν βγαίνει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί (- ναι αλλά, εκεί είναι οι πορείες, οι συγκεντρώσεις, οι αποκλεισμοί, τα οδοφράγματα, τα φυλλάδια. Σύμφωνοι, όμως είναι των δασκάλων, των οδηγών, των πλανόδιων πωλητών, των φοιτητών, όλων των ανθρώπων της Πόλης του Μεξικού και της επαρχίας. – Α! η μυθική μεσαία τάξη τόσο φιλοφρονημένη και ταυτόχρονα τόσο απαξιωμένη και εξαπατημένη από όλο το πολιτικό και μιντιακό φάσμα), το ότι η καθεστωτική αριστερά επίσης, απογυμνώνει τους χώρους διαμαρτυρίας, το ότι η «μοναδική αντίσταση στο καθεστώς» επισκιάζεται από τους ανώνυμους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το ότι η αυθαίρετη επιβολή ονομάζεται τώρα «διάλογος και διαπραγμάτευση», για τις δολοφονίες μεταναστών, γυναικών, νέων, εργαζόμενων, παιδιών, για όλα αυτά ευθύνονται οι αναρχικοί.
Για εκείνους που αγωνίζονται,  και  διεκδικούν με το «Αλφάδι» , μια σημαία χωρίς έθνος χωρίς σύνορα, και οι οποίοι αποτελούν μέρος της ΕΚΤΗΣ, για εκείνους που πραγματικά αγωνίζονται, και δεν είναι γι΄ αυτούς μία μόδα ή ένα γεγονός λάιφ στάιλ έχουμε, εκτός από μια συντροφική αγκαλιά, να τους ζητήσουμε κάτι ξεχωριστό:
Σύντροφοι Αναρχικοί: Εμείς οι Ζαπατίστας άνδρες και γυναίκες δεν πρόκειται να σας καταλογίσουμε τις δικές μας ελλείψεις (συμπεριλαμβανομένης και την έλλειψη φαντασίας), ούτε θα σας καταστήσουμε υπεύθυνους για τα δικά μας λάθη, πολύ λιγότερο θα σας καταδιώξουμε για αυτό που είσαστε. Είναι και κάτι άλλο, σας λέω ότι  διάφοροι καλεσμένοι ακύρωσαν την παρουσία τους  στο μάθημα του Αύγουστου,  γιατί είπαν, πως δεν θα μπορούσαν να μοιραστούν στην τάξη με «νεαρούς, ρακένδυτους αναρχικούς, punks με πιρσινγκ, και γεμάτους τατουάζ», και ότι περίμεναν (αυτοί που δεν είναι νέοι, ούτε αναρχικοί, ούτε ρακένδυτοι, ούτε πανκ, ούτε έχουν πίρσινγκ, ούτε είναι γεμάτοι τατουάζ) μια συγγνώμη και μια εκκαθάριση του μητρώου. Μάταια, συνεχίζουν να περιμένουν.
Αυτό που θέλουμε να σας ζητήσουμε είναι κατά την εγγραφή σας, να καταθέσετε ένα κείμενο μιας σελίδας τετραδίου το ανώτερο, όπου θα απαντάτε στις επικρίσεις και τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον σας στα κερδοσκοπικά μέσα. Το κείμενο αυτό θα δημοσιευθεί σε ειδικό τμήμα της ιστοσελίδας μας: http://enlacezapatista.ezln.org.mx/category/comunicado_traduccion/ και σε ένα περιοδικό-fanzine-ή όπως αλλιώς λέγεται, που θα κυκλοφορήσει σύντομα στον παγκόσμια παγκοσμιοποιημένο κόσμο, και θα είναι γραμένο από τους αυτόχθονες Ζαπατίστας . Θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς σ΄ αυτό το πρώτο τεύχος, να έχουμε λόγο σας μαζί με τον δικό μας.
Ε, τι λέτε;
Ναι, ναι, αξίζει ακόμα και μια σελίδα με μία μόνο λέξη που να καταλαμβάνει όλο το χώρο: κάτι σαν "ΨΕΥΤΕΣ!" Ή κάτι πιο μεγάλο, όπως "Θα σας εξηγούσαμε τι είναι ο αναρχισμός, αν πιστεύαμε ότι θα καταλάβετε» Ή «Ο αναρχισμός είναι ακατανόητος για τους νάνους της σκέψης» ή «Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις εμφανίζονται πρώτα στην κόκκινη υποσημείωση» ή «Σκατά στην αστυνομία της σκέψης» ή την ακόλουθη παραπομπή από το βιβλίο «Golpe y contragolpe» [ΣτΜ: Χτύπημα και αντεπίθεση] του Miguel Amorós: «Όλος ο κόσμος θα έπρεπε να ξέρει ότι το μαύρο μπλοκ δεν είναι μια οργάνωση, αλλά μια τακτική του αγώνα δρόμου παρόμοια με τους «Μαχητές των δρόμων» [Kale Barroka] ότι είναι ένας αστερισμός ελευθεριακών ομάδων «αυτόνομων» ή εναλλακτικών που προέρχονται από τους αγώνες των καταλήψεων στη δεκαετία του 80 σε διάφορες γερμανικές πόλεις»  και να προσθέσετε κάτι σαν, «αν πρόκειται να επικρίνετε κάτι, κάντε πρώτα μια καλή έρευνα. Η καλογραμμένη άγνοια είναι σαν την όμορφα παρουσιασμένη ηλιθιότητα: εξίσου άχρηστη».

Σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι δεν θα σας λείπουν οι ιδέες.

πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις